Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Február 21. 07:48, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Ütött, köpött, kést ragadott a gyerekek szeme láttára

Ütött, köpött, kést ragadott a gyerekek szeme láttára

A családon belüli erőszak ellen, és a kiskorúak védelme érdekében több kirívó ügyben is távoltartást kért az ügyészség tavaly. Éves összesítésében a vádhatóság két esetet emelt ki a környékről az Áldozatok világnapján.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közjogi szakága tavaly minden törvényes intézkedést megtett annak érdekében, hogy a családon belül, hozzátartozók sérelmére elkövetett erőszak áldozatai, ezek közül a kiskorúak törvényes és hatékony védelemben részesüljenek – hangsúlyozta a vádhatóság közleményében.

Ennek érdekében az ügyészek 37 esetben léptek fel a bíróságokon a megelőző távoltartás elrendelése iránt indult polgári nem peres eljárásokban, 15 esetben bűncselekmény gyanúja miatt büntetőeljárást, 1 esetben szabálysértési eljárást, 11 esetben más hatósági eljárást kezdeményeztek, és 41 esetben jelzéssel éltek a családvédelmi koordinációért felelős szerv felé a hozzátartozók közötti erőszak megelőzése, illetve ennek bekövetkezte esetén az ártalmak csökkentése érdekében.

Ütött, köpött és kést ragadott

Az egyik kirívó ügyben az ittas állapotban lévő férfi családi vita során 2018. december 31-én egy alkalommal tenyérrel megütötte élettársa bal arcát, illetve mellmagasságban leköpte őt közös kiskorú gyermekeik jelenlétében. Ezt követően a héregi férfi egy körülbelül 40 centis kést vett elő a lakás másik szobájában az ágy mellől, és az élettársa irányába indult, aki beszaladt a gyerekek szobájába, és becsukta az ajtót maga mögött. A férfi az ajtó előtt továbbra is trágár szavakkal kiabált. A bántalmazás során mindvégig jelen lévő kiskorú gyermekek nagyon megijedtek, és sírni kezdtek. A nőt az élettársa több hónapja szóban, valamint fizikailag folyamatosan havi egy-két alkalommal féltékenységi okok miatt bántalmazta, havi rendszerességgel „tört-zúzott”, amikor alkoholt fogyasztott.
A rendőrség ideiglenes megelőző távoltartást rendelt el 72 órára. A nem peres eljárásban az ügyész fellépett, és indítványozta a megelőző távoltartás elrendelését, amelyet a bíróság 20 napra rendelt el. A vádhatóság emellett büntetőeljárást kezdeményezett. Az ügyészség jelzése alapján a gyámhatóság külön eljárást is indított. A büntetőeljárás során az ügyészség vádirata alapján a bíróság az elkövetőt 1 év 6 hó, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Ököllel ütött és húsvágóval késelt

Egy másik ügyben az élettársak Esztergom-Kertvárosban az otthonukban 2019. szeptember 6-án vitáztak egymással, amely során az ittas állapotban lévő férfi elől a nő a kertbe szaladt, ahonnan a férfi az utcára zavarta őt. Amikor a nő éjfél után visszament a házba, a férfi őt ököllel több alkalommal az arcán megütötte. A kiskorú gyermekek is a házban tartózkodtak, az 5 éves gyermek látta, amint az apja megütötte az anyját, sírt a bántalmazás miatt. A 10 éves gyermek az ágyban aludt, az édesanya az alvó gyermek ágyába menekült. Az apa követte őt, majd a konyhából egy 20 centis pengehosszúságú húsvágó késsel az élettársát bal combján hátul 2-3 alkalommal megszúrta, majd a jobb lábszárát két alkalommal. A bántalmazó egy kést a nő melletti ágy fejtámlájába dobálta öt-hat alkalommal, mialatt a 10 éves gyermek is a szobában volt.

A rendőrség 72 órára ideiglenes megelőző távoltartást rendelt el, ezután indult polgári nem peres eljárásban az ügyész fellépett, indítványozta a megelőző távoltartás elrendelését, amelyet a bíróság 60 napra elrendelt. A főügyészség a gyámhatóságnál a távoltartás elrendeléséről jelzéssel élt, valamint a két kiskorú gyermek védelembe vételét eredményező hatósági eljárást kezdeményezett. A sértett feljelentése alapján a büntetőeljárás folyamatban van.

Február 22. az Áldozatok Világnapja

Korábbi cikkek:

Ütötte-vágta, rúgta és foljtogatta a nőt, a kiskutyát meg falhoz vágta

Újabb jogsit vettek el a rendőrök

Újabb utcákban akarnak kutyákat megölni Dorogon

Elítélték az ittasan balesetet okozó nőt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT