Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Január 11. 09:13, péntek | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Országos példa az Esztergomi Járási Földhivatal

Országos példa az Esztergomi Járási Földhivatal

Az országban elsőként Esztergomban ment végbe a körzeti földhivatalok szervezeti összevonása és adatbázis rendszerének egyesítése, mindez csütörtökön az intézmény ünnepélyes megnyitóján és épületátadóján hangzott el.

Ünnepélyes épületátadással és hivatalos megnyitóval elkezdte az Esztergomi és a Dorogi Körzeti Földhivatal összevonásával létrejött Esztergomi Járási Földhivatal a munkát csütörtökön. Az alkalomból az intézmény ünnepséget rendezett, melyre a Komárom- Esztergom Megyei Kormányhivatal, az Esztergomi Járási Hivatal, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Földmérési és Távérzékelési Intézet képviselői is részt vettek a Rudnay Sándor téri földhivatali épületben.

A meghívottakat és munkatársait Varga Márk hivatalvezető köszöntötte, aki egyebek között kifejtette, hogy az összevonással nem bocsátott el senkit az intézmény, mely rohamléptekben sikeresen és gyorsan megvalósította a szervezeti egyesülést.

A hivatalvezetőt követően Zöld-Nagy Viktória, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi és közigazgatás fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára kifejtette, hogy az országban példaértékű az Esztergomi Járási Földhivatal, amely amellett, hogy munkatársainak köszönhetően a leggyorsabban vitte véghez az átalakítást, még egy felújított épületben is kezdheti meg a munkát. Zöld-Nagy Viktória hozzátette, a két körzeti intézmény összevonásra azért volt szükség, hogy az igazodjon a járás illetékességi területéhez.

A helyettes államtitkár után Török Ádám a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal főigazgatója szólalt fel, aki hangsúlyozta, hogy a gyors átalakulás nem mehetett volna létre ilyen eredményesen a földhivatal munkatársai nélkül. A főigazgatót követően Koós Tamás a Vidékfejlesztési Minisztérium Földügyi és Térinformatikai Főosztályának osztályvezetője is elsősorban a szervezeti átalakulás országban elsőkénti megvalósítását emelte ki, míg a földügyi, fejlesztési és üzemeltetési osztály osztályvezetője, Szoboszlai Tamás a rendszer informatikai infrastruktúrájáról beszélt.

Az esemény zárásaként Zöld-Nagy Viktória helyettes államtitkár, Török Ádám főigazgató és Varga Márk hivatalvezető ünnepélyesen elvágta a felújított épület átadását jelképező nemzeti színű szalagot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.