Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Február 01. 08:18, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Halálra gázolt egy motorost egy jogosítvány nélküli autós a Táti úton – Vádat emeltek

Halálra gázolt egy motorost egy jogosítvány nélküli autós a Táti úton – Vádat emeltek

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly az előzés szabályait megszegve elütött egy motorost, aki ennek következtében az életét vesztette.

Az érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott egy személykocsival 2018. április 6-án este, a 117. számú úton, Esztergom-Kertváros irányából Tát felé közlekedett.

A férfi a forgalom elől elzárt területet érintve, illetve a forgalmi sávokat elválasztó záróvonalat átlépve, az előtte haladó teherkocsi előzésébe kezdett. A vádlott ezt annak ellenére tette, hogy a szemközti forgalmi sáv nem volt szabad, hiszen vele szemben a sértett haladt a motorjával, ezért a szabálytalan sofőr a jármű bal elejével nekiütközött a sértettnek, illetve a motorkerékpár bal első részének. Az ütközés hatására a motorkerékpáros felborult és a füves partoldalnak ütközött, míg a személykocsi irányíthatatlanná vált, majd az útpadkára hajtott – közölte az ügyészség.

A sértett az ütközés során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követő pár nappal később meghalt. A baleset és a bekövetkezett halál között közvetlen ok-okozati összefüggés állapítható meg.

A vádlott cselekményével megszegte a KRESZ 4. § (1) bekezdés a) pontjában, a 18. § (1) bekezdés c) pontjában és a 34. § (1) bekezdés a) pontjában foglalt szabályokat. Ezek szerint járművet az vezethet, aki érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik, és a jármű vezetésétől eltiltva nincs, továbbá a záróvonalat járművel sem átlépni, sem érinteni nem szabad. Előzni pedig akkor lehet, ha az előzés céljából igénybe venni kívánt forgalmi sáv olyan távolságban szabad, hogy – figyelemmel az előzni kívánó és a megelőzendő jármű sebessége közötti különbségre – az előzés a szembejövő forgalmat nem zavarja.

A férfi büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikk:

Kamionos, motoros és autós felvonulással búcsúztak elhunyt társuktól - FOTÓK

Elhunyt a táti úti motoros baleset sérültje

Súlyos motorbaleset történt a táti úton

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.