Városlista
2019. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2019. Május 12. 16:22, vasárnap | Helyi

Óriási molinóval tiltakoztak a Stúr szobor ellen

Óriási molinóval tiltakoztak a Stúr szobor ellen

Megaláztátok Stúrt, amikor egy magyar városkát neveztetek el róla. Most pedig újra megaláztátok - többek között ez áll a Mária-Valéria hídra kifeszített óriási molinón.

A tegnapi tiltakozás után ma nagy csinnadrattával és buszokkal szállított emberekkel felavatták Ludovít Stúr szobrát a párkányi Duna-parton, szemben a Bazilikával.
A rendezvény előtt óriásmolinót feszítettek ki a Mária-Valéria hídra, amelyen kb az alább szöveg áll:Megaláztátok Stúrt, amikor egy olyan magyar kisvárost neveztetek el róla, ahol soha nem járt, ahelyett, hogy egy olyan szlovák városnak adtátok volna a nevet, ahol alkotott, és amely büszke lenne rá. Ma /a szoboravatással/ ismét megaláztátok Stúrt, immár másodszor.


A tegnapi, a szobor ellen tiltakozó rendezvényen egyébként kamerával rögzítette egy ember a tiltakozáson résztvevőket,

A várost egyébként a második világháborút követően keresztelte át Csehszlovákia Párkányról Stúrovo-ra. A rendszerváltást követően a párkányiak érvényes és eredményes népszavazáson döntöttek arról, hogy visszakapja a város az eredeti nevét, de a demokrácia legalapvetőbb intézményét az államhatalom egyszerűen nem vette figyelembe.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 25. 12:43, szombat | Helyi

Még emelkedik a Duna Esztergomnál

Megközelítette az elsőfokú készültséget a Duna Esztergomban.

2019. Május 25. 09:25, szombat | Helyi

Teljes útzár a 11-esen - Mentőhelikopter a helyszínen!

Baleset miatt le kellett zárni a 11-es utat Esztergom és Tát között szombaton.

2019. Május 25. 06:42, szombat | Helyi

Négyszeresen körözött bűnözőt fogtak Tokodnál

Négy elfogatóparancs volt érvényben az ellen a férfi ellen, akit pénteken fogtak el a dorogi rendőrök - közölte a rendőrség.

2019. Május 25. 06:24, szombat | Helyi

Páratlan kódex hasonmás kiadását mutatták be Esztergomban

A mohácsi csatamezőn elesett Szalkai László esztergomi érsek 1490 körül készített iskolai jegyzeteiből álló kódex hasonmás kiadását mutatták be pénteken Esztergomban.