Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. November 12. 11:02, hétfő | Helyi

Pilismaróti siker a tehetségkutató focikupán

A pilismaróti Bozóky Mihály Általános Iskola tanulói nyerték meg múlt pénteken az esztergomi sportcsarnok téli idénynyitó tornáját, a negyedik Kertész Kálmán Tehetségkutató Teremfoci Bajnokságot.

2012. November 12. 10:20, hétfő | Helyi

Legyen a Kaleidoszkópé az Év Közösségi Kezdeményezése

A Kaleidoszkóp Ház is pályázik az idei Önkéntességért Díjra az Év Közösségi Kezdeményezése kategóriájában. A Kaleidoszkóp Hegy Fesztivál programra a Facebookon szavazhatunk.

2012. November 12. 07:58, hétfő | Helyi

Hamis pénz, vesztegetés, Príma-díj – A hét hírei

Hamis pénz, vesztegetés, betörőszezon, karbantartás az Aquaszigeten, esztergomi Príma-díjas, jótékonysági felújítás, turizmusfejlesztés, egyebek között erről szólt a múlt hét, melynek összegyűjtöttük legfontosabb híreit.

2012. November 11. 08:00, vasárnap | Helyi

Ki e napon libát nem eszik, egész évben éhezik

Egy negyedik században élt püspök és egy jóval később a 12. században kialakult szokás eredményeként ünnepeljük november 11-ét, Márton napját libasülttel és egyéb, a gágogó szárnyas húsából készült finomsággal.

2012. November 10. 10:00, szombat | Helyi

Kun Miklós az Esztergomi Polgári Szalonban

Kun Miklós történész professzor lesz a vendége november 13-án az Esztergomi Polgári Szalonnak, melynek a Zsinagóga ad otthont.

2012. November 10. 09:00, szombat | Helyi

Közmeghallgatás a járási hivatalokról és Esztergomról

Közmeghallgatást tart november 12-én a Városházán az önkormányzat képviselő-testülete. Az eseményen szó lesz egyebek közt a járási hivatalok működéséről és az esztergomiak is felvethetik kérdéseiket, észrevételeiket.

2012. November 10. 08:35, szombat | Helyi

Rendőrtoborzás - pályaválasztási kiállítás

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság idén is részt vesz a megyei pályaválasztási kiállításon, melynek november 16-án és 17-én a tatai edzőtábor ad otthont. Az érdeklődők így a rendőri munka rejtelmeibe is betekinthetnek.

2012. November 09. 13:13, péntek | Helyi

A Dunakanyar turizmusának erősítéséért

A Dunakanyar turizmusának erősítéséért szervezett workshopot a Magyar Turizmus Zrt. a héten Esztergomban, a Prímás Pincében. A találkozón a térség turisztikai szervezetei és szolgáltató szorosabb együttműködésre léptek.

2012. November 09. 08:31, péntek | Helyi

Őzek, szarvasok az utakon

Az őszi-téli időszakban gyakoribbá válhatnak a vadelütések, mivel az állatok a testük megváltozott tápanyagigényét egyre kijjebb eső területeken, sokszor lakott területek közelében, az utak mentén igyekeznek fedezni.

2012. November 09. 08:17, péntek | Helyi

Fővárosi trükkös csaló esztergomi szálakkal

Otthon végezhető munkát ajánlott újsághirdetéseken keresztül egy 55 éves munkanélküli férfi. Az állás betöltéséhez csupán egy kisebb összeget kellett befizetniük az érdeklődőknek. Ezután azonban a hirdető köddé vált.

2012. November 08. 08:25, csütörtök | Helyi

Karbantartás és új szolgáltatás az élményfürdőben

November 5 és december 4 között műszaki karbantartás miatt zárva az Aquasziget Esztergom Wellness és Gyógyászati Központ, Élményfürdő részlege. A wellnes világ továbbra is nyitva, sőt új szolgáltatással várja vendégeit.

2012. November 08. 08:03, csütörtök | Helyi

Helytörténet története a levéltárban

A helytörténetírás és a helytörténet-oktatás kulisszatitkai címmel tart előadásokat majd kerekasztal-beszélgetést pénteken a Magyar Nemzeti Levéltár Komárom-Esztergom Megyei Levéltára.