Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

Gyönyörű volt a tűzijáték - FOTÓK
2013. Augusztus 21. 07:39, szerda | Helyi

Gyönyörű volt a tűzijáték - FOTÓK

Az időjárás végül nem szólt közbe, így szerencsénkre lezajlott kedden este Budapesten a hagyományos augusztus 20-i tűzijáték. A látvány ezúttal is gyönyörű volt!

Köszöntünk május elseje!
2013. Május 01. 00:00, szerda | Belföld

Köszöntünk május elseje!

Jeles napjaink közül különösen kedves a május elseje. Zöldbe lobbant mezők, megéledt erdők, újra zsendülő termőföldek, virágos kertek látványa és illata jókedvre hangol mindenkit.

Költészet-nap ünnepe Esztergomban
2013. Április 06. 08:30, szombat | Helyi

Költészet-nap ünnepe Esztergomban

Költészet-napi ünnepet rendez az Esztergomi Várszínház és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium április 11-én Esztergomban.

A történelem ismétli önmagát? Téli Húsvét - Deja vu
2013. Március 31. 09:00, vasárnap | Helyi

A történelem ismétli önmagát? Téli Húsvét - Deja vu

Nem is olyan meglepő, ha húsvéti nyuszi a Mikulás szánját kölcsönkérve közlekedik egy-egy évben, hiszen akadt már korábban is olyan húsvéti időjárás, aminek köszönhetően még a sílécek is előkerültek a tavaszi ünnepkor.

Nagycsütörtöktől nagyszombatig, a kereszténység legnagyobb ünnepe előtt
2013. Március 28. 08:43, csütörtök | Helyi

Nagycsütörtöktől nagyszombatig, a kereszténység legnagyobb ünnepe előtt

Nagycsütörtök estével kezdődik a nagyböjti időszak végét jelentő szent három nap a katolikus egyházban, az azt követő vasárnap van húsvét, a kereszténység legnagyobb ünnepe, amikor Jézus feltámadására emlékeznek.

Március 15. – Testvériség, Egyenlőség, Szabadság - FOTÓK és VIDEÓ
2013. Március 20. 08:55, szerda | Helyi

Március 15. – Testvériség, Egyenlőség, Szabadság - FOTÓK és VIDEÓ

A rendkívüli hideg, a havazás és az orkánerejű szél miatt a városi kültéri rendezvények idén elmaradtak. Ennek ellenére a Vármegyeháza dísztermében a szokott rend szerint zajlott le az ünnepi megemlékezés.

Közeleg a hosszú hétvége
2013. Március 05. 10:54, kedd | Belföld

Közeleg a hosszú hétvége

Hosszú hétvége. Ki ne mosolyodna el, még ha csak mélyen is ennek hallatán. Amikor csütörtökön véget ér a hét, emberek ezrei, tízezrei veszik nyakukba az országot, hogy pihenésre kikapcsolódásra találjanak valahol.

Internetes játékra hív a Duna Múzeum!
2013. Február 13. 08:00, szerda | Helyi

Internetes játékra hív a Duna Múzeum!

Az idén 40 éves Duna Múzeum 40 különleges műtárgyát mutatja be 40 héten keresztül a múzeum honlapján. A tárgyakhoz kvízjáték is kapcsolódik.

2012. December 23. 08:10, vasárnap | Helyi

Ünnepi szentmisék karácsonykor a bazilikában

Karácsony alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház magyarországi vezetői Budapesten, Esztergomban és Debrecenben tartanak ünnepi istentiszteletet.

2012. December 22. 12:00, szombat | Helyi

Karácsonykor is kell a megállás, a csönd – Erdő Péter

Erdő Péter bíboros, prímás szerint karácsonykor is szükség van egy kis megállásra, csöndre, az ünnep közeledtével arra biztat, hogy vegyük elő a Bibliát és olvassuk majd Jézus születésének történetét a fenyőfa alatt.

2012. December 19. 08:46, szerda | Helyi

Halmozottan hátrányos gyermekek karácsonya a Városházán

Karácsonyi ajándékokkal és ünnepi műsorral várt az esztergomi városháza kedden délelőtt több mint 150 halmozottan hátrányos gyermeket, akiknek meglepetésekkel igyekezett szebbé tenni az év végét.

2012. December 10. 08:20, hétfő | Helyi

Ünnep: 120 éves a Szentgyörgymezői Olvasókör - programok

Decemberben ünnepli fennállásának 120. évfordulóját a Szentgyörgymezői Olvasókör, mely az alkalomból ünnepi programokat szervez a hétre. Koncertek, előadások, foglalkozások, kézműveskedés vár egyebek közt mindenkit.