Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

A legnépszerűbb európai Duna menti városok közt Esztergom
2014. Szeptember 03. 08:14, szerda | Helyi

A legnépszerűbb európai Duna menti városok közt Esztergom

Esztergom is szerepel azon a listán, melyet a legnépszerűbb európai Duna menti városokat gyűjti össze. Bécs, Linz, Passau, Regensburg, Belgrád mellett mindössze három magyar város büszkélkedhet a gyűjtésben.

Fotók városa - Esztergom lenyomta Miami-t, Los Angelest, Stockholmot és Lyont is
2014. Január 09. 08:00, csütörtök | Helyi

Fotók városa - Esztergom lenyomta Miami-t, Los Angelest, Stockholmot és Lyont is

Összeállított a Google egy olyan oldalt, melyen kiderül, hogy a világ városai, országai, tájai közül miket fotóztak a legtöbben. Esztergom Budapest után Magyarország második legkedveltebb fotós célpontja.

Átvette Tát városi címét
2013. Augusztus 17. 09:42, szombat | Helyi

Átvette Tát városi címét

Átadta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a városi címről szóló adománylevelet Szenes Lajos polgármesternek, ezzel már hivatalosan is város lett Tát.

Város lesz Tát
2013. Július 11. 08:02, csütörtök | Helyi

Város lesz Tát

Tizennyolc településnek, köztük Tátnak adományozott városi címet Áder János köztársasági elnök július 15-i hatállyal - olvasható a Magyar Közlöny szerdai számában.

Újabb látványos videó Esztergomról
2013. Január 15. 15:20, kedd | Helyi

Újabb látványos videó Esztergomról

Egy újabb rendkívül látványos videó készült Esztergomról, mely a minap került fel a legnagyobb videómegosztóra. A profi munka eredménye lehetne akár a város imázsfilmje is.

2012. Október 20. 08:17, szombat | Helyi

Napirenden: városi cégek helyzete, járással kapcsolatos döntések

A városi cégek gazdasági helyzete, kötelező feladatok, járás kialakításával kapcsolatos döntések, egyebek közt ezek a pontok szerepelnek a csütörtökön 17 órakor kezdődő esztergomi testületi ülésen Városházán.

2012. Október 14. 08:00, vasárnap | Helyi

Eladó városi ingatlan, árulja a Strigonium a Meszéna-házat

Megválik a legnagyobb értéken nyilvántartott ingatlanától a városi Strigonium Zrt., mely ezzel megmenti felszámolás alatt lévő tagvállalatát, fejtette ki Knapp János Pál vezérigazgató a minapi nyíltnapon.

2012. Október 06. 08:10, szombat | Helyi

Napirenden az Aquasziget felújítási munkái

A költségvetés, az önkormányzati intézmények, ingatlanok szerepelnek egyebek közt majd napirenden a jövő heti testületi ülésen. Zárt pontként pedig az Aquasziget felújításiról munkáiról is tárgyalnak a képviselők.

2012. Október 05. 11:20, péntek | Helyi

Eszköz Kft: nem áll le a hulladékszállítás

Nem áll le a hulladékszállítás Esztergomban a város fizetésképtelensége miatt. A szemétszállításnak nincs köze a városi kassza helyzetéhez - közölte a társaság ügyvezetője.

2012. Október 03. 13:47, szerda | Helyi

Tétényi Éva: Esztergom fizetésképtelenné vált

Az önkormányzat számláját 400 millió forintos inkasszóval terhelte meg az állam az általa átvett intézmények költségeinek fedezésére, ezzel a város fizetésképtelené vált - közölte a polgármester szerdán az MTI-vel.

2012. Szeptember 14. 07:59, péntek | Helyi

Eladó az élményfürdő – döntött a testület

Ingatlaneladásokról egyeztek meg az esztergomi képviselők csütörtöki ülésükön, a testület az ingatlanhasznosítási koncepciójában több ingatlant, köztük az Aquasziget élményfürdőt is eladásra kínálja.

2012. Május 31. 07:07, csütörtök | Belföld

Szolnok lett a legélhetőbb város

Miután tavaly ősszel az Index kiderítette, hogy Magyarország városai közül Ózdon a legrosszabb élni, egy új felmérés megtalálta a legjobb helyet is. Idén Szolnok lett a legélhetőbb magyar város.