Városlista
2020. július 16, csütörtök - Valter

Hírek | Helyi

2012. Október 31. 08:54, szerda | Helyi

Videó: biológiától a szépirodalomig – könyvtári vendég Csányi Vilmos professzor

Biológus, etológus, egyetemi tanár, író, a sokoldalú Csányi Vilmos professzor látta vendégül hétfőn a városi könyvtár a Könyvtári beszélgetések című sorozat legutóbbi találkozásán.

2012. Október 31. 08:39, szerda | Helyi

Halálra ítélik a négy embert megtámadó harcikutyát

Elaltatják az a harcikutyát, amely múlt héten négy emberre támadt rá Kertvárosban, hármat közülük súlyosan megsebesített – írja a Blikk.

2012. Október 30. 11:34, kedd | Helyi

Múzeumpedagógiai foglalkoztató a Balassa Múzeumban - videóval

Interaktív táblával, ritkaságokat és sok érdekességet bemutató múzeumpedagógiai foglalkoztatót adott át ma délelőtt Esztergomban, a Balassa Múzeumban Völner Pál államtitkár és Czunyiné Bertalan Judit kormánymegbízott.

2012. Október 30. 09:00, kedd | Helyi

Evezés: újabb esztergomi arany, ezúttal hosszútávon

Szlovák Bence egy hosszútávú versenyen elért aranyéremmel koronázta meg az évet a minap Csepelen, ahol a lezajlott az evezősök évadzáró versenye. Az esztergomi sportoló mellett csapattársai is remekeltek.

2012. Október 30. 08:00, kedd | Helyi

Magyar űrszonda, marsjáró, világvége Esztergomban

Csillagászati hónapot rendez a Magyar Csillagászati Egyesület Esztergomi Helyi csoportja november 7-től december 5-ig az esztergomi művelődési házban. Az érdekes programok szerdánként 18 órától várják az érdeklődőket.

2012. Október 29. 15:00, hétfő | Helyi

Állami segítség, díszpolgári cím, újabb Vitéz-kupa – A hét hírei

Állami segítség Esztergomnak, 56-ra emlékeztünk, díszpolgár lett Kökény Roland olimpiai bajnok kajakos, pitbull-támadás Kertvárosban, újabb kupát szereztek az Esztergomi Vitézek rögbisei.

2012. Október 29. 11:00, hétfő | Helyi

Állami segítség Esztergomban, de mekkora?

Az önkormányzatok adósságát mérettől függően egészben vagy részben átvállalja az állam, jelentette be a kormányfő szombaton. Esztergom tartozásának a 40 százalékát veheti át a központi kormányzat, írja a hir24.hu.

2012. Október 29. 09:13, hétfő | Helyi

Itt a hó: balesetek, fennakadások, késések

Balesetek, fennakadások, késő vonatok, mindezekkel már rögtön az első őszi havas napon találkozhatunk. Országszerte több helyen is hull a hó, amelyre még holnap is számítanunk kell, de hétvégén inkább esős időnk lesz.

2012. Október 29. 08:50, hétfő | Helyi

Nem sikerült a bravúr rögbiseinknek

Egyetlen ponttal kikapott az esztergomiakkal kiálló rögbiválogatott hétvégi világbajnoki selejtezőjén Szlovéniában. Csapatunk szoros hajrában 8-7-es vereséget szenvedett a házigazdáktól.

2012. Október 29. 08:29, hétfő | Helyi

Forgalommal szemben részegen fának csapódott

Részegen, jogsi nélkül, szemben a forgalommal hajtott kocsival fának egy esztergomi férfi vasárnap hajnalban. A 21 éves sofőr könnyű sérülést szenvedett, 20 éves utasának azonban nem esett baja.

2012. Október 29. 08:04, hétfő | Helyi

Átveszi az önkormányzati adósságok egészét vagy egy részét az állam - Esztergom is segítséget kap

Átveszi az ötezernél kevesebb lakosú települések adósságait az állam, az annál nagyobbaknak pedig egy részét vállalja magára. Így Esztergom tartózásából is egy jelentős összeg hárul át a központi kormányzatra.

2012. Október 29. 07:48, hétfő | Helyi

Kocsmai bunyó és késelés Piliscséven

Kocsmai verekedéshez riasztották a dorogi járőröket Piliscsévre szombaton késő este. Egy román állampolgár esett neki három helybéli férfinak, akik felháborító viselkedése miatt megpróbálták kitessékelni az ivóból.