Városlista
2020. október 29, csütörtök - Nárcisz

Hírek

2020. Szeptember 25. 08:28, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotó: ügyészség

Állatkínzásért emeltek vádat egy férfi ellen Esztergomban

Állatkínzásért emeltek vádat egy férfi ellen Esztergomban

Súlyosan elhanyagolta a rövid láncon tartott kutyáját egy lábatlani férfi. Az Esztergomi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat ellene.

A vádirat szerint a férfi a hat éves staffordshire-pitbull keverék kutyáját egy lábatlani ingatlan verandáján tartotta három méter hosszú láncra kikötve 2020. február 11-ig. Az eb nyakán körbetekert lánc körülbelül 1 centi mélyen bevágott, és nyílt sebet okozott. A férfi a kutyát alkalmanként látogatta, állatorvoshoz nem vitte el, sebének ellátásáról nem gondoskodott, a láncon nem lazított, ezáltal az állatnak hosszantartó fájdalmat, különös szenvedést okozott – közölte az ügyészség.

A vádlott a kutya egészségügyi és fizikai állapotát elhanyagolta, rendszertelenül etette és itatta, a kötelező oltásokat és a chippet részére nem biztosította, a szabad mozgásáról, valamint hideg időben szélvédett és melegebb zugról nem gondoskodott.

Az állatot az önkormányzat az észlelést követően azonnal elszállíttatta egy menhelyre, ahol a szükséges orvosi kezeléseket és a megfelelő ellátást megkapta, az ellátás hiányában az állat a nélkülözésben és nyaki sebe miatt elpusztult volna – tette hozzá a vádhatóság.

Az ügyészség az Esztergomi Rendőrkapitányság nyomozását követően az Esztergomi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést szabjon ki.

Korábbi cikkek:

Hasba lőtt egy nézőt egy lovasíjász – Elítélték – VIDEÓ

Időseket kirabló férfit ítéltek el Esztergomban

Többször is visszajárt ugyanoda lopniEzek érdekelhetnek még

2020. Október 29. 05:01, csütörtök | Helyi

Elkészült Esztergom első okoszebrája

Teszteltük!

2020. Október 29. 05:00, csütörtök | Helyi

Újra összeül a testület

Rendkívüli ülést tart október 29-én (csütörtökön) 13 órakor a Városháza nagytermében Esztergom képviselő-testülete.

2020. Október 28. 17:26, szerda | Helyi

Támogatás az esztergomi Montágh Iskola SNI tanulóinak

A Fokról-Fokra a Fogyatékos Gyermekek Neveléséért és Oktatásáért Alapítvány három sikeres pályázatával összesen 1.021.153 forint értékben segítette a Montágh Iskola fogyatékkal élő tanulóinak oktatását, nevelését.

2020. Október 28. 17:23, szerda | Helyi

Állványt bérelne? Íme néhány jó tanács!

A nagyobb volumenű építkezési munkálatok, a felújítások, a homlokzati szigetelés, vagy éppen a festés, sok esetben kivitelezhetetlenek profi állványrendszerek nélkül.