Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2015. Március 23. 07:30, hétfő | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Csökkenő szemétdíj, készülő teherkomp, lampionos jelentkezés – Heti hírek

Csökkenő szemétdíj, készülő teherkomp, lampionos jelentkezés – Heti hírek

Csökken a szemétdíj, napirenden az árvízvédelem. Heteken belül elkészül a teherkomp-kikötő. Fejlesztési központot adott át a Neuzer kerékpárgyár. Lampionos felvonulás 2015. Hírösszefoglaló!

Csökken a szemétdíj, napirenden az árvízvédelem
Csökken a szemétdíj, olcsóbbak lesznek a piaci helyek, mobilgát épülhet a szigeten, újabb öt évre Várady Eszter a könyvtár igazgatója, és bővül az Olvasókör létszáma. Erről is döntött csütörtökön a képviselő-testület...

Heteken belül elkészül a teherkomp-kikötő
Március végéig elkészül a teherkomp-kikötő és a hozzátartozó infrastruktúra. Az ideiglenes forgalomba helyezést és az üzemeltetési szerződések aláírását követően az év második felében indulhat el vele a szállítás.

Fejlesztési központot adott át a Neuzer kerékpárgyár
Átadta zöldmezős beruházásban épült fejlesztési központját a Neuzer Kft. az Esztergomi ipari parkban csütörtökön. A 250 millió forint ráfordításával megvalósult létesítmény a kerékpárgyár közelében helyezkedik el.

Lampionos felvonulás 2015 – Légy Te is részese az élménynek!
Csapatok jelentkezését várják a szervezők! A tavalyi Lapionos felvonuláson több mint 40 egyéni installáció (közel 190 fő) vett részt és szórakoztatta a több ezer kilátogatót.

Lampionos felvonulás 2015 – Légy Te is részese az élménynek!

Március végén lejár az ebösszeírás határideje
Március 31-ig lehet visszajuttatni az ebösszeíró adatlapokat az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal Közigazgatási Irodája részére.

Újabb közbeszerzések az esztergomi vasútvonal esetében
Az esztergomi vasúttal, a Kelenföldi pályaudvarral, valamint Kecskemét tömegközlekedésével kapcsolatban több projekt közbeszerzési kiírását engedélyezte a kormány.

Új-Hullámos aranyeső Németországban
Tíz arany, hat ezüst és két bronzérmet gyűjtöttek be az Új-Hullám Sport Egyesület ifjú versenyzői Németországban egy nemzetközi versenyen a közelmúltban.

Nemzetközi Senior Úszóverseny esztergomi sikerekkel
Békéscsabán zajlott le március 14-én és 15-én a XVIII. Nemzetközi Senior Úszóverseny, Gáspár Ervin emlékverseny. A megmérettetésen részt vett az esztergomi Fonyódi György és Tátrai Norbert is.

Pereg a film, dalol a mozi Esztergomban
Hegyi Barbara, Kolovratnik Krisztián, Szilassy Nelly főszereplésével látható zenés filmtörténeti kalandozás március 31-én (kedden) 19 órakor az esztergomi Művelődési Házban.

Még több InfoEsztergom.hu hír!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 12:48, kedd | Helyi

Breaking! Krausz Ferenc kapja a fizikai Nobel-díjat!

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L\'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat.

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.