Városlista
2020. szeptember 29, kedd - Mihály

Hírek

2020. Szeptember 15. 04:39, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Együtt italoztak, majd ellopta a mobilját

Együtt italoztak, majd ellopta a mobilját

Feltételesen szabadult, majd újra lopott a többszörösen visszaeső férfi.

A férfi 2019. június 24-én 19 óra és 19 óra 42 perc között Esztergomban a Kis-Duna sétányon, a Pór Antal tér mellett lévő lépcsőn a sértettel és két ismeretlenül maradt személlyel közösen nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott – közölte az ügyészség.

Kifejtve, hogy a két ismeretlenül maradt személy 19 óra 42 perckor az italozás helyszínét elhagyta, míg az elfogyasztott alkohol hatására sértett elaludt.
A vádlott az alvó, emiatt védekezésre képtelen sértett pulóverének zsebéből ellopta a sértett 25 ezer forint értékű mobiltelefonját, majd a sértettet hátrahagyva a helyszínről 21 óra 41 perckor távozott. Az elkövető ezt követően a mobilt az esztergomi buszvégállomáson 1500 forintért eladta egy olyan személynek, aki nem tudta, hogy a mobiltelefon bűncselekményből származik. A vevő a mobiltelefont rokonának adta el, akitől utóbb a mobiltelefont a rendőrség lefoglalta és a sértettnek kiadta.
A vádlottat a bíróság 2017-ben a különös visszaesőként elkövetett lopás bűntette miatt 3 év börtönbüntetésre ítélte, amelyből feltételes kedvezménnyel szabadult 2019. május 16-án.

Az Esztergomi Járásbíróság 2020. szeptember 14-én tartott előkészítő tárgyaláson a vádlottat, mint többszörös visszaesőt 3 év 6 hónap fegyházbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, megállapította, hogy a szabadságvesztésből feltételes szabadságra nem bocsátható, továbbá a korábban engedélyezett feltételes szabadságot megszűntette – tette hozzá a vádhatóság.

Az ügyész a vádlott terhére, a szabadságvesztés súlyosbítása végett jelentett be fellebbezést.

Korábbi cikkek:

Őrizetbe vettek egy tokodi teherautóst

Elítéltek egy útonálló garázdát Esztergomban

Drogozott, majd volán mögé ültEzek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 29. 07:28, kedd | Helyi

Több utcában lesz áramszünet!

Az E.ON folytatja szolgáltatásainak minősége és a biztonságos ellátása érdekében korszerűsítését.

2020. Szeptember 29. 07:23, kedd | Helyi

Nem volt jogsija az ittas motorosnak

Előállították a 48 éves férfit, aki ellen eljárás indult.

2020. Szeptember 29. 07:13, kedd | Helyi

Ökoturisztikai látogatóközpont épült Lábatlanon

Lábatlanon 290 millió forintos beruházással elkészült a település és környéke ipartörténetét és természeti értékeit bemutató ökoturisztikai látogatóközpont - közölte az önkormányzat az MTI-vel.

2020. Szeptember 29. 07:09, kedd | Helyi

Nem tetszett a hangneme, ezért megverték

Az Esztergomi Járási Ügyészség a garázdaság vétsége miatt indult ügyben vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik a sértett sérelmezett hangnemét veréssel torolták meg.