Városlista
2021. július 28, szerda - Szabolcs

Hírek

2020. Augusztus 27. 17:57, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Jogsi nélkül, ittasan ütött el egy motorost, majd továbbment és újra balesetezett

Jogsi nélkül, ittasan ütött el egy motorost, majd továbbment és újra balesetezett

Vádat emelt az Esztergomi Járási Ügyészség.

A férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, május 30-án kora délután Dorogon a Bécsi úton a Csolnoki út irányába ittas állapotban vezetett egy kocsit. A vádlott a Csolnoki útra kanyarodást követően egy motoro előzésébe kezdett, amelynek során azonban ittassága miatt nem tartott megfelelő oldaltávolságot, és a járműve jobb elejével a motor bal oldalának ütközött érintőlegesen, amelytől a motor felborult és a vezetője az úttestre esett. A motorosnak horzsolásos, zúzódásos sérülései keletkeztek, amelyek gyógytartama a nyolc napot nem haladja meg – közölte az ügyészség.

Az autós a balesetet követően a kocsival megállt, a motoros időközben az úttestről felállt, így a vádlott a kocsiba visszaült és folytatta útját Csolnok irányába.
A vádlott haladása során egy balra ívelésű útkanyarulatban ittassága miatt nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg járműve sebességét, és az út jobb szélén lévő szalagkorlátnak ütközött.

A jármű vezetésekor a férfi közepes fokban volt ittas állapotban, mert szervezetében 1,95 g/l (ezrelék) véralkohol-koncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt – tette hozzá a vádhatóság.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra ítélje a vádlottat.

Korábbi cikkek:

Amfetamint fogyasztott, majd vezetett és balesetet szenvedett

Két és félmilliós motort lopott

Gumibottal verte meg élettársát, a kezét is eltörte

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 27. 10:24, kedd | Helyi

Koncertek a Kalifa-tanyán

Igazi legendák lépnek fel Búbánatban augusztus 7-én. A Kalifa-tanya színpadán penget majd többek között Tolcsvay Béla és zenél majd a TŰZKERÉK XT, de hallagthatunk indiai szitár muzsikát is.

2021. Július 27. 06:48, kedd | Helyi

Folytatódik a szelektív kukák kiosztása!

A következő két hétben, augusztus 7-ig minden érvényes szerződéssel rendelkező, a házhoz menő szállításban részesülő lakos térítésmentesen veheti át a szelektív hulladék tárolására alkalmas 120 literes kukákat.

2021. Július 26. 20:09, hétfő | Helyi

Homokszobor készül az esztergomi Duna parton

Augusztus 5-től egy óriási, homokból készült műalkotást csodálhatunk meg az esztergomi Erzsébet parkban.

2021. Július 26. 19:01, hétfő | Helyi

Újra irtják a szúnyogokat

Esztergom város közigazgatási területén újabb szúnyoggyérítésre kerül sor a hét második felében.