Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Február 12. 09:14, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu / fotók: ügyészség

Négyen sérültek meg a szabálytalan előzés miatt - FOTÓKKAL

Négyen sérültek meg a szabálytalan előzés miatt - FOTÓKKAL

Baleset gondatlan okozása miatt vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki a közúti közlekedési szabályok többszörös megsértésével előzött, majd ütközött egy másik kocsinak, a balesetben négyen sérültek meg.

A vádirat szerint a férfi 2019. március 16-án kocsit vezetett a 10-es számú főúton, Tokodaltáró felől Dorog irányába, az autóban még négyen utaztak.

A sofőr utolérte a több járműből álló kocsisort, amelynek előzésébe kezdett olyan útszakaszon, ahol az tilos. Az elkövető a járműforgalom elől elzárt területre hajtott, az adott útszakaszra megengedett 90 kilométeres sebesség helyett, 130-cal haladt – közölte az ügyészség.

Kifejtve, hogy a záróvonal átlépésével végrehajtott előzés során a sofőr későn észlelte, hogy az előzéshez igénybe vett, a haladási iránya szerinti bal oldali forgalmi sávban szabályosan, mintegy 50 kilométeres sebességgel közeledik felé egy kocsi. A vádlott fékezett, és a járművét jobbra kormányozta, azonban sávjába visszatérni nem tudott. A szembejövő vétlen sofőr az ütközés elhárítása érdekében jobbra kormányzott, azonban az autó bal oldali elülső részével nekiütközött a vádlott által vezetett kocsi bal oldalának. Az ütközés hatására a vétlen jármű az útpadkára sodródott, a szalagkorlátnak ütközött. A gondatlan sofőr által vezetett kocsi pedig lesodródott az úttestről, és egy fának ütközött.

A balesetben a vétlen sofőr nyolc napon túl gyógyuló bordatörést, gyermekkorú utasa, valamint a gondatlan sofőr két utasa nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek el.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a gondatlan sofőrrel szemben az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést, pénzbüntetést, valamint járművezetéstől eltiltást szabjon ki.

Korábbi cikkek:

Megható szavakkal mondott köszönetet egy, az esztergomi kórházban kezelt Covid-os páciens

Idén is emelkednek a bérek a Suzukinál

Tizenegy dílerrel szemben emeltek vádat Esztergomban - VIDEÓ

Újonccal erősít az esztergomi tűzoltóság

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 08:04, kedd | Helyi

Esztergomi lány képviseli megyénket az országos Tündérszépek versenyen

Az esztergomi Gyurik Renáta képviseli Komárom-Esztergom megyét a Tündérszépek 2021 szépségverseny országos fordulójában.

2021. Április 19. 16:01, hétfő | Helyi

Fokozott ellenőrzésre és bírságolásra számíthatnak a Pilisszentléleken szabálytalanul parkolók

A rendőrség felhívja a Pilisszentlélekre, a Mi kis falunkba látogatók figyelmét, hogy a jövőben folyamatos és fokozott ellenőrzést tartanak és a szabálytalanul behajtó, vagy parkoló autósokat meg is büntetik.

2021. Április 19. 10:57, hétfő | Helyi

Esztergomban két épületet újíthatnak fel munkásszállás céljára

Nyolc munkásszálló épül meg és négy, korábban másra használt épületet újíthatnak fel a „Munkásszállások kialakítása” program ötödik kiírásának keretében – jelentette be Bodó Sándor az ITM államtitkára.

2021. Április 18. 19:50, vasárnap | Helyi

Holnap, április 19-én reggel újra megnyitják a letkési határátkelőt

Holnap hajnali öt órakor megnyitják a Letkés–Ipolyszalka határátkelőt, mely a szlovák-magyar határon az egyetlen zárva tartott átkelő volt. Még március 2-án zárta le a szlovák fél a járvány elleni védekezésre hivatkozva.