Városlista
2020. november 26, csütörtök - Virág

Hírek

2020. Október 22. 11:31, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Nemzetközi fuvarozást vállaltak a csalók, több száz milliót zsákmányoltak

Nemzetközi fuvarozást vállaltak a csalók, több száz milliót zsákmányoltak

Különösen nagy kárt okozó csalás miatt az esztergomi ügyészség indítványára a bíró elrendelte a letartóztatását annak a négy férfinak, akik nemzetközi fuvarozást vállaltak, majd a rakományt jogtalanul értékesítették.

Az egyik férfi 2020. március 13-án egy Kft. nevében interneten keresztül – tényleges teljesítési szándék nélkül – megállapodott a lengyelországi székhelyű gazdasági társaság képviselőjével abban, hogy Németországból két kamionnal fagyasztott húst szállít Lengyelországba. Két férfi egy járműszerelvénnyel 2020. március 19-én a németországi településen lévő telephelyről 20 679 kiló fagyasztott húst, majd 2020. március 20-án egy másik a németországi településről 21 420 kiló fagyasztott húst hoztak el. Az elkövetők a szállítmányt nem Lengyelországba vitték, hanem Magyarországra hozták, és értékesítették. A bűncselekménnyel okozott kár összesen 80 ezer és 100 ezer euró közé tehető (mintegy 26 és 34 millió forint) – közölte az ügyészség.

Az egyik férfi 2020. október 12-én interneten keresztül megállapodott egy nagy-britanniai társasággal abban, hogy Németországból kamionnal parfümöt szállít Nagy-Britanniába. Az elkövetők 2020. október 13-án járműszerelvénnyel megjelentek a németországi településen lévő telephelyen, ahol 62 raklapnyi parfümöt pakoltak fel. A csaló férfiak a telephelyről a szállítmánnyal elindultak, azonban azt nem Nagy-Britanniába vitték, hanem Magyarországra szállították, azért, hogy azt maguk értékesíthessék. Az elkövetők 2020. október 18-án egy csornai kamionparkolóban megkísérelték értékesíteni a szállítmányt, eközben jelentek meg az esztergomi rendőrök, akik a férfiakat előállították, a szállítmányt lefoglalták. A bűncselekménnyel okozott kár Közel 450 ezer angol font (mintegy 216 millió forint).

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság 2020. október 21-én és október 22-én négy férfi letartóztatását rendelte el a bizonyítás megnehezítésének a veszélye és a bűnismétlés veszélye miatt – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Szíven szúrta a férjét, letartóztatásban marad

Korrupcióval bukott le két megyei rendőr

Nem fizetett tartásdíjat gyermeke után, vádat emeltek ellene

Címlapfotó illusztráció.Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 12:38, csütörtök | Helyi

Különleges leletek kerültek a Duna Múzeumba - FOTÓK

Hídbárcák a Mária Valéria hídról – ezek a Duna Múzeum legújabb szerzeményei.

2020. November 26. 11:49, csütörtök | Helyi

Döntött a kormány a szigorításokról

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közölte a csütörtöki online sajtótájékoztatón. Az eddigi intézkedéseket tartja fenn a kormány és jövő hétig nem lesz változás.

2020. November 26. 05:00, csütörtök | Helyi

Házhozszállítás a Döner Kebab Expreszből! 20 óráig lehet rendelni!

Nemrég nyílt meg Dorog új büféje, a Döner Kebab Expresz, ahonnan házhozszállítással is lehet rendelni!

2020. November 25. 13:42, szerda | Helyi

Saját gyártásban készíti kerekeit a Neuzer kerékpárgyár Esztergomban

A Neuzer Kerékpár Kft. kerékgyártó gépsor telepítéséhez kapott támogatást a GINOP-1.2.8-20 pályázati felhívás keretében.