Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2020. Május 21. 07:59, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: police.hu

Sorra járta a drogériákat a visszaeső tolvaj, végül lebukott

Sorra járta a drogériákat a visszaeső tolvaj, végül lebukott

Lopás miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség két férfi ellen. Az egyikük drogériákból lopott többször is, míg a másik segített neki.

Az egyik férfi 2019. április 16-18. között ötször lopott. Egy drogéria üzletlánc esztergomi üzletében 2019. április 16-án borotvát és parfümöt több mint 51 ezer forint értékben, a dorogi üzletben 2019. április 17-én parfümöt mintegy 60 ezer forint érékben, majd visszatérve az esztergomi üzletbe, innen 2019. április 18-án 3497 forint értékben szintén parfümöt. A három lopással az üzletláncnak összesen több mint 143 ezer forint kárt okozott, amely nem térült meg – közölte közleményében az ügyészség.

Ugyanez a férfi 2019. április 18-án egy esztergomi bevásárlóközpont másik drogériájából parfümöt és after shave-t lopott összesen 30 ezer forintit meghaladó értékben. Innen átment egy dohányboltba, ahol közölte az eladóval, hogy elektromos cigarettát szeretne vásárolni. Az eladó több készüléket is kitett a pultra, majd egy másik vevőt szolgált ki. A vádlott kihasználta, hogy az eladó éppen nem figyelt és pultról ellopott egy 13 990 forint értékű elektromos cigarettát.

Az egyik esztergomi drogériás esetnél egy másik férfi azzal segítette a lopást, hogy az eladó figyelmét elterelte.

A lopásokat tettesként elkövető férfi négyszer volt büntetve, ezek közül őt a bíróság 2017-ben vagyon elleni bűncselekmény miatt 1 év 8 hó, végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az egyik lopásban bűnsegédként résztvevő férfi háromszor volt büntetve, ezek közül őt a bíróság 2018-ban lopás vétsége miatt 5 hó, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy amennyiben a vádlottak az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismerik, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, úgy az Esztergomi Járásbíróság a tettest 10 hónap börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra, 13 990 forint vagyonelkobzásra, míg a bűnsegédet 90 nap elzárásra ítélje. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a tettessel szemben a végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását rendelje el.

Korábbi cikkek:

Esztergomban találták meg a pilisszentlászlói orvos ellopott autóját

Nem hiányzik valakinek? Az árokba lökték!

Bántalmazta, zaklatta, kamerával megfigyelte volt élettársát – Vádat emeltek

Szabálytalanul fogják a pontyokat a térségbenEzek érdekelhetnek még

2020. Július 15. 05:00, szerda | Helyi

Két előadással folytatódik a Várszínház évada

Egy igazán vicces előadás lesz pénteken, szombaton pedig egy mini rockopera.

2020. Július 15. 04:56, szerda | Helyi

Hogyan növeljük a weblapunk sebességét hatékonyan?

A weblapok sebessége az egyik legfontosabb tényező SEO és ügyfél elégedettség szempontjából egyaránt. Minden másodperc késlekedés érdeklődők és potenciális ügyfelek sokaságát tántorítja el a honlapunk felkeresésétől.

2020. Július 14. 15:57, kedd | Helyi

Súlyos baleset történt a Táti úton

Frontálisan ütközött össze egy kamion és egy kisbusz a 117-es út 10-es kilométerszelvényénél, Esztergom és Tát között kedden délután.

2020. Július 14. 15:14, kedd | Helyi

Lebukott! Garázsban tartotta a kábítószert

Garázsban tartotta a kábítószergyanús anyagokat egy dorogi férfi. A kendernövényt és szárított növényi törmeléket lefoglalták hétfőn a nyomozók.