Városlista
2021. január 21, csütörtök - Ágnes

Hírek

2021. Január 13. 09:09, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotó: facebook.com/VölnerPál

Új gyártási technológiát vezet be az esztergomi Diamond

Új gyártási technológiát vezet be az esztergomi Diamond

Új gyártási technológiát vezet be az esztergomi Diamond Electric Hungary Kft., ezzel is növekedik a magyar autóipar rendelkezésére álló beszállítói kapacitása.

Völner Pál a térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán kedden kifejtette, hogy nem ez az egyetlen japán cég, amely a járványhelyzetben is befektet hazánkban.

„Összesen 6,5 milliárd forintos autóipari beruházást hajt végre három japán vállalat Magyarországon. A kormány célja továbbra is a munkahelyek megvédése, illetve újak létrehozása, ezért 2 milliárd forinttal támogatjuk a beruházásokat” – hangsúlyozta Völner Pál, aki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel együtt egyeztetett a cégek vezetőivel kedden.

Szijjártó Péter az eseményen kiemelte, hogy a fejlesztések 5300 ember munkahelyét védik meg.

Hangsúlyozta, hogy a beruházásoknak azért is van különös jelentősége, mert a globális és a magyar gazdaság szempontjából is meghatározó iparágban, az autóiparban valósítják meg ezeket.

A három vállalat a globális autóipar legjelentősebb beszállítói között van, fejlesztéseik hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország meg tudja tartani vezető pozícióját az európai autóiparban - tette hozzá.

A biatorbágyi Alpine Európai Elektronikai Ipari Kft., a székesfehérvári DENSO Manufacturing Hungary és az esztergomi Diamond Electric Hungary Kft. új gyártási technológiát vezet be, növelik a magyar autóipar rendelkezésére álló beszállítói kapacitásokat, a beruházások biztosítják, hogy a járműipar továbbra is húzóágazat lesz a magyar gazdaságban - mondta Szijjártó Péter.

Korábbi cikkek:

Nagy erőkkel keresték az átfagyott idős férfit

Tudta? Esztergomi szereplője is van a ValóVilágnak! - VIDEÓ

Még a gyermekjóléti szolgálat konferenciáján is zaklatta volt élettársát

Kezdődik a kerékbilincselés EsztergombanEzek érdekelhetnek még

2021. Január 21. 10:05, csütörtök | Helyi

Felborult egy autó Bajna határában

Újabb baleset történt térségünkben.

2021. Január 21. 05:47, csütörtök | Helyi

Gyere hozzánk bringa szervizesnek vagy egyedi kerékpár szerelőnek!

Az esztergomi Neuzer Kft., munkatársakat keres az esztergomi mintaboltjában található kerékpár szakszervizbe, valamint szintén esztergomi ipari parki gyártóbázisára, egyedi és minta szerelő munkakörbe.

2021. Január 20. 17:48, szerda | Helyi

Rendszámuk részlete buktatta le a teraszajtós bandát

Rendszámtöredék volt az első nyom, amelyen az esztergomi zsaruk elindultak, hogy aztán más megyei rendőr-főkapitányságokkal együttműködve közel hatvan betörés tetteseire bukkanjanak.

2021. Január 20. 12:26, szerda | Helyi

Letartóztatásban marad a nő, aki halálra késelte férjét

Már nem először késelt, korábban a fiát sebesítette meg súlyosan az asszony. Többször is mellkason szúrta.