Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Szeptember 15. 04:39, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Együtt italoztak, majd ellopta a mobilját

Együtt italoztak, majd ellopta a mobilját

Feltételesen szabadult, majd újra lopott a többszörösen visszaeső férfi.

A férfi 2019. június 24-én 19 óra és 19 óra 42 perc között Esztergomban a Kis-Duna sétányon, a Pór Antal tér mellett lévő lépcsőn a sértettel és két ismeretlenül maradt személlyel közösen nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott – közölte az ügyészség.

Kifejtve, hogy a két ismeretlenül maradt személy 19 óra 42 perckor az italozás helyszínét elhagyta, míg az elfogyasztott alkohol hatására sértett elaludt.
A vádlott az alvó, emiatt védekezésre képtelen sértett pulóverének zsebéből ellopta a sértett 25 ezer forint értékű mobiltelefonját, majd a sértettet hátrahagyva a helyszínről 21 óra 41 perckor távozott. Az elkövető ezt követően a mobilt az esztergomi buszvégállomáson 1500 forintért eladta egy olyan személynek, aki nem tudta, hogy a mobiltelefon bűncselekményből származik. A vevő a mobiltelefont rokonának adta el, akitől utóbb a mobiltelefont a rendőrség lefoglalta és a sértettnek kiadta.
A vádlottat a bíróság 2017-ben a különös visszaesőként elkövetett lopás bűntette miatt 3 év börtönbüntetésre ítélte, amelyből feltételes kedvezménnyel szabadult 2019. május 16-án.

Az Esztergomi Járásbíróság 2020. szeptember 14-én tartott előkészítő tárgyaláson a vádlottat, mint többszörös visszaesőt 3 év 6 hónap fegyházbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, megállapította, hogy a szabadságvesztésből feltételes szabadságra nem bocsátható, továbbá a korábban engedélyezett feltételes szabadságot megszűntette – tette hozzá a vádhatóság.

Az ügyész a vádlott terhére, a szabadságvesztés súlyosbítása végett jelentett be fellebbezést.

Korábbi cikkek:

Őrizetbe vettek egy tokodi teherautóst

Elítéltek egy útonálló garázdát Esztergomban

Drogozott, majd volán mögé ült

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.