Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. November 23. 11:00, péntek | Helyi

Könyvtári beszélgetés kertészetről, életvitelről

Rendhagyó témában zajlik majd le december 3-án az esztergomi Helischer József Városi Könyvár következő Könyvtári beszélgetések programja, Bozsik József lesz ugyanis a vendég, aki kertészetről és életvitelről beszél.

2012. November 23. 08:07, péntek | Helyi

Az ünnepekre kiadók a főtéri városi bódék

Az adventi, a karácsonyi illetve még a szilveszteri időszakra is bérbe adja Esztergom a Széchenyi téri városi bódékat. Erről pályázatot írt ki legutóbbi ülésén a testület.

2012. November 23. 07:51, péntek | Helyi

Olimpiai fotókból nyílik kiállítás Esztergomban

A londoni olimpia emlékezetes pillanatait, magyar vonatkozású sikereit megörökítő fotókból nyílt kiállítás Döntő pillanat címmel csütörtökön a Magyar Nemzeti Múzeumban. A tárlat a főváros után Esztergomba is érkezik.

2012. November 23. 07:39, péntek | Helyi

Karácsonyi ajándékgyűjtés a rászorulóknak

A közelgő karácsonyra készülődve „Hozz egy doboz örömet!” címmel idén is ajándékgyűjtést szervez az esztergomi művelődési ház, mely a városban élő, nehéz sorsú, rászoruló gyerekek a karácsonyát szépítené meg.

2012. November 22. 16:05, csütörtök | Helyi

Esztergomi rendőr az év rendőre

Urbán János főtörzszászlós, az Esztergomi Rendőrkapitányság bűnügyi technikusa lett az év rendőre Komárom-Esztergom megyében.

2012. November 22. 13:00, csütörtök | Helyi

Családi Forrás-Nap az esélyegyenlőségért, egészségért

Játékok, kézműves foglalkozás, vetélkedő, előadások, mindezek várják az érdeklődőket szombaton a József Attila Általános Iskolában délelőttől az ingyenes Családi Forrás-Nap elnevezésű rendezvényen.

2012. November 22. 11:01, csütörtök | Helyi

Szezonzáró Balaton-parti futóparti

Az elmúlt hétvégén Siófokon rendezték meg a kétnapos Balaton Maratont, melynek különböző versenyszámain igen nagy létszámmal vettek részt az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület tagjai.

2012. November 22. 08:15, csütörtök | Helyi

Foci: jön a Szendy-kupa döntője, ötödik fordulón túl a Csabai-bajnokság

Pénteken küzd meg a végső győzelemért a Szendy Gábor Focitorna nyolc továbbjutott csapata a Pézsa Tibor sportcsarnokban, ahol a héten lezajlott a Csabai Lajos bajnokság ötödik fordulója is.

2012. November 22. 07:58, csütörtök | Helyi

Legyen Tiszta Esztergom! - Felhívás várostakarításra

Önkéntes avargyűjtés várja szombaton az esztergomiakat a belvárosban, az akció célja, mely szervezetek, vállalkozók és magánszemélyek összefogásával jöhet létre, hogy a város rendezettebb képet mutasson.

2012. November 22. 07:47, csütörtök | Helyi

Út Esztergom és az M1-es között - kormánymegállapodás a Suzukival

Stratégiai megállapodást kötött a kormány és a Magyar Suzuki Zrt. szerdán. Az eseményen a miniszterelnök bejelentette, hogy út épül Esztergom és az M1-es autópálya között.

2012. November 21. 11:23, szerda | Helyi

A Suzuki is a kormány partnere lesz

Az ötödik stratégiai megállapodást írják alá ma a Parlamentben a kormány és nagyvállalatok között, ezúttal a Magyar Suzuki Zrt.-vel köt partnerségi egyezményt a kabinet.

2012. November 21. 09:13, szerda | Helyi

Kézjegyek és kép-mások 43 művésztől

Negyvenhárom művész alkotásaiból nyílt kiállítás a közelmúltban Kézjegyek és kép-mások címmel az esztergomi vár dísztermében. A tárlatot a Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület rendezte.