Városlista
2020. június 5, péntek - Fatime

Hírek

Testvérkönyvtárunk lett a párkányi könyvtár
2013. Május 04. 08:21, szombat | Helyi

Testvérkönyvtárunk lett a párkányi könyvtár

Testvérkönyvtári szerződést írt alá a minap az esztergomi és a párkányi könyvtár. A kapcsolat célja mindkét könyvtár tevékenységi körének gazdagítása, valamint szakmai szintjének emelése és a kultúra támogatása.

Nemzetközi Kórustalálkozó harminchetedszer Dorogon
2013. Április 05. 09:09, péntek | Helyi

Nemzetközi Kórustalálkozó harminchetedszer Dorogon

Hat együttes, köztük az esztergomi Ars Musica Kamarakórus (képen) fellépésével zajlik ma le Dorogon a 37. Nemzetközi Kórustalálkozó a művelődési házban.

Már jövőre működhet az esztergomi teherkomp
2013. Március 25. 08:24, hétfő | Helyi

Már jövőre működhet az esztergomi teherkomp

Akár már jövő őszre megvalósulhat az Esztergom és Párkány között működő teherkomp beruházása, mindezt Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár fejtette ki a Kossuth Rádióban.

Teherkomp, teherhíd és autópálya Esztergom és Párkány térségének fejlesztéséért
2013. Március 06. 08:47, szerda | Helyi

Teherkomp, teherhíd és autópálya Esztergom és Párkány térségének fejlesztéséért

Határon átnyúló vállalkozási és logisztikai fejlesztésről tárgyalt kedden az Ister-Granum EGTC Esztergomban. Szóba került a tervezett teherkomp, egy későbbi teherhíd megépítése és az M1-es autópályára csatlakozás is.

Határon átnyúló vállalkozási-logisztikai övezetért Esztergomban
2013. Március 05. 08:09, kedd | Helyi

Határon átnyúló vállalkozási-logisztikai övezetért Esztergomban

Határon átnyúló vállalkozási és logisztikai fejlesztés kidolgozását kezdeményezte az Ister-Granum EGTC, mely ma az önkormányzati, a vállalkozói és civil szektor szereplőivel ülésezik Esztergomban.

2012. November 30. 09:10, péntek | Helyi

Esztergom és Párkány a példa a határátkelésben

Esztergom és Párkány között évente 1,6 millió autó halad át, ami a határátkelő fejlesztésének köszönhető. Ezt Szijjártó Péter államtitkár fejtette ki csütörtökön Gyulán. Országos határátkelőhely-építési program indul.

2012. November 23. 08:00, péntek | Helyi

Magyar városnévtábla után nyílik csak Janiga-kiállítás Párkányban

Janiga József, Csallóköz festőjének kiállítása nyílik meg pénteken, 16 órakor a művész szülővárosában, a párkányi Barta Gyula Galériában.

2012. Október 26. 11:00, péntek | Helyi

Dalnokok Napja az Eurorégióban

Október 27-én rendezi meg az Ister-Granum Dalnokok Napját a Párkányi Művelődési Ház, az esztergomi Szentgyörgymezői Olvasókör és a kertvárosi Féja Géza Közösségi Ház Párkányban.

2012. Október 11. 14:00, csütörtök | Helyi

Indul a Simon-Júda Párkányban

Ma kezdődik a Simon-Júda vásár, a több mint négyszáz éves tradíciójú kirakodóvásár Párkányban és környékén; a nemzetközi rendezvényen árusok, kézművesek, vásári mutatványosok várják a látogatókat vasárnapig.

2012. Október 01. 10:07, hétfő | Helyi

Újabb Hídfutás-rekord, soha ennyien nem futottak

Minden évben egyre többen vesznek részt a Mária Valéria híd átadásának évfordulóján rendezett Hídfutáson. Idén a tizenkettedik megmérettetésen is új rekord született, több mint 2200 futó indult.

2012. Szeptember 27. 07:50, csütörtök | Helyi

Esztergomi olimpiai bajnokkal biciklin a Szikince fesztiválra

Ingyenes fesztivált rendez Párkánytól húsz kilométerre, a Szikince patak mentén fekvő három szlovákiai magyar falu, Garampáld, Kisgyarmat és Zalaba a művészet és a játék jegyében a hét végén.

2012. Szeptember 24. 08:57, hétfő | Helyi

Vizes Forma-1 a Dunán - videóval

Világ- és Európa-bajnoki motorcsónakversenynek adott otthon hétvégén Párkány és a Duna. A versenyzők péntektől több kategóriában is megküzdöttek egymással, közben látványosan szórakoztatva a közönséget.