Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek | Helyi

2012. Szeptember 25. 07:58, kedd |

Sport jegyében az olimpiai bajnok Hídünnep

A Mária Valéria híd tizenegy évvel ezelőtti újjáépítését ünnepli Esztergom és Párkány a hétvégén. A programok közt a hagyományos Hídfutás várja egyebek közt az érdeklődőket.

2012. Szeptember 24. 17:00, hétfő |

Drogfogás, veterán kerékpár, váltózó vonatpótlók, balesetek – a hét hírei

Esztergomi az év veterán kerékpárja, törtek-zúztak az autósok, közösségi kerékpáros rendszert fejlesztett a Neuzer gyár, rekord az eurorégiós maratonon, egyebek közt ezek történtek múlt héten. Heti esemény-összefoglaló.

2012. Szeptember 24. 12:00, hétfő |

Törtek-zúztak az autósok a hétvégén – jön az újabb razzia

Több baleset is történt megyénk útjain a hétvégén, szerencsére azonban súlyos sérülés nem történt. Esztergom környékét ugyan most elkerülte a karambol-hullám, a rendőrség viszont fokozott ellenőrzésekre készül.

2012. Szeptember 24. 10:43, hétfő |

Díjazott 73 éves kétkerekű – fotók

Átvette az Év veterán kerékpárjának járó díjat Móringer Lajos szombaton délelőtt a kertvárosi Féja Géza Közösségi Házban. Az ünnepségről természetesen nem hiányozhatott maga a Csoda sem.

2012. Szeptember 24. 08:57, hétfő |

Vizes Forma-1 a Dunán - videóval

Világ- és Európa-bajnoki motorcsónakversenynek adott otthon hétvégén Párkány és a Duna. A versenyzők péntektől több kategóriában is megküzdöttek egymással, közben látványosan szórakoztatva a közönséget.

2012. Szeptember 24. 08:16, hétfő |

Költségvetés, parkolás, szabályozási tervek napirenden

Költségvetés, parkolás, szabályozási tervek, egyebek közt ezekről tárgyalnak csütörtökön 17 órától az esztergomi képviselők a Városháza nagytermében. Összesen kilenc nyílt és három zárt pontot tárgyalhat a testület.

2012. Szeptember 24. 07:48, hétfő |

Világnappal jubilál a zeneiskola

Idén ünnepli 50 éves állami fennállásának jubileumát az esztergomi Zsolt Nándor Zeneiskola, mely október elsején a Szent Adalbert Központban jubileumi hangversennyel ünnepli a kerek évfordulót.

2012. Szeptember 23. 08:03, vasárnap |

Újabb csapatbajnoki cím, legyőzhetetlenek birkózóink

Kiemelkedő sikerekkel kezdte a Dorogi Nehézatlétikai Club a kötöttfogású szezont, a fiatal sportolók ugyanis megnyerték az Országos Diák Csapatbajnokságot múlt vasárnap Budapesten. A serdülők bronzérmet szereztek.

2012. Szeptember 22. 09:49, szombat |

Nagyon kellhetett: egy kamionnyi tampont lopott egy nő

Lezárta a rendőrség annak a tatai nőnek és két társának az ügyét, akik a tolvajok közt egy nem éppen gyakori szállítmányt szemeltek ki a közelmúltban. A banda egy rakomány tampont lopott el kamionostul.

2012. Szeptember 22. 08:00, szombat |

Evezés: országos bajnok a Dobó gimnázium

Több mint negyven oktatási intézmény részvételével zajlott le az Országos Evezős Diákolimpia a közelmúltban a Velence-tavi evezős pályán. A megmérettetésen a négypár evezős dobós egység bajnoki címet szerzett.

2012. Szeptember 21. 16:30, péntek |

Esztergomi az Év veterán kerékpárja, idősebb a tulajdonosánál

Esztergomi az év veterán kerékpárja, mely idősebb, mint tulajdonosa. A címet a 73 éves kétkerekűjének köszönhetően szombaton veheti át Móringer Lajos, aki eredeti alkatrészeivel őrizte meg az 1939-ben gyártott biciklit.

2012. Szeptember 21. 10:11, péntek |

Expedíciózz a háztartásban! Ismét Esztergomban

Esztergomba látogat az Expedíciózz a háztartásodban című országos kampány szeptember 28-án. A Széchenyi téri rendezvény a takarékosságra és a környezetkímélésre hívják fel a figyelmet bemutatókkal, tanácsadással.