Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek | Helyi

2012. Szeptember 30. 11:08, vasárnap |

Keleti egyházvezető látogat Esztergomba

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes meghívására vasárnaptól csütörtökig Magyarországon tartózkodik Béchara Boutros Rai, a maroniták antiókhiai pátriárkája, aki szerdán Esztergomba érkezik.

2012. Szeptember 28. 08:00, péntek |

Párizsban debütált az új Suzuki tanulmány - videóval

Bemutatta a Suzuki S-Cross tanulmányautóját a héten zajló Párizsi Autószalonon. A koncepció a következő generációs, C szegmensbe tartozó crossover előfutára. A cég terve, hogy 2013-tól minden évben új modellt vezet be.

2012. Szeptember 28. 07:35, péntek |

Hídünnep, sportágválasztó, borlovag-avató – hétvégi programajánló

Hídünnep, borlovagok-avató, első Esztergomi Nagy Sportágválasztó, szűrővizsgálatok, Szikince Fesztivál, Kákonyi Asztrik kiállítás, mindezek a programok várják az érdeklődőket a hétvégén.

2012. Szeptember 28. 07:23, péntek |

Újra sötét lesz? Likvid hitel az 1,1 milliárdos hiányra

Esztergom likvid hitelből finanszírozná költségvetésének 1,1 milliárdos hiányát. A döntést a Kúria észrevételére való állásfoglalásként a képviselők a többséget adó Fidesz-frakcióval fogadták el csütörtöki ülésén.

2012. Szeptember 27. 17:00, csütörtök |

Nagy sportágválasztás olimpiai és világbajnokkal

Olimpiai bajnokokkal, Európa-bajnokokkal is találkozhatnak az első Esztergomi Nagy Sportágválasztó résztvevő pénteken és szombaton a rögbi pályán. A Sport Napján mindenki megtalálhatja a számára megfelelő sportágat.

2012. Szeptember 27. 10:15, csütörtök |

Borlovag-avatás a Hídünnepen

Felavatja új tagjait szombaton a Vinum Ister-Granum Regionis Borlovagrend, mely már hagyományosan a Hídünnephez kötve tartja meg felvonulással egybekötött ünnepélyes borlovag-avatóját.

2012. Szeptember 27. 09:34, csütörtök |

Elektronikai hulladékgyűjtés Pilismaróton és Tokodon

Ingyenes elektronikai hulladékgyűjtést szervez októberben a Pilismarót és Tokod, melyen mindennemű kis-, nagyméretű háztartási berendezés, IT és telekommunikációs, szórakoztató elektronikai eszköz leadható.

2012. Szeptember 27. 08:14, csütörtök |

Vért adsz, életet mentesz - októberben is!

Októberben is többször lehet szervezetten vért adni Esztergomban és a térségben. A véradásra jelentkezők személyi igazolványukat, TAJ-kártyájukat és lakcímkártyájukat vigyék magukkal. Az önkéntesek életet menthetnek!

2012. Szeptember 27. 07:50, csütörtök |

Esztergomi olimpiai bajnokkal biciklin a Szikince fesztiválra

Ingyenes fesztivált rendez Párkánytól húsz kilométerre, a Szikince patak mentén fekvő három szlovákiai magyar falu, Garampáld, Kisgyarmat és Zalaba a művészet és a játék jegyében a hét végén.

2012. Szeptember 26. 17:00, szerda |

Éremeső, kitüntetések – taroltak judosaink

Két versenyen is részt vettek a közelmúltban a Leányvári Judo SE és az Esztergomi Judo Klub sportolói. A két egyesület közösen szerepelt Tatabányán és Tokodaltárón is jó néhány fényes érmet bezsebelve.

2012. Szeptember 26. 14:00, szerda |

Mentőhelikopter érkezett Paskai László bíborosért

Mentőhelikopterrel szállították kórházba kedden Paskai Lászlót, a bíboros ugyanis tegnap reggel rosszul lett, ám állapota már stabil.

2012. Szeptember 26. 11:45, szerda |

Magyar mondák rajzos versenye

Idén kilencedszer rendezi meg a Féja Géza Közösségi Ház az eddig rendkívül népszerű Ister-Granum Eurorégiós Rajzversenyt. A pályázatra általános iskolás gyermekek jelentkezhetnek magyar mondák és legendák témakörben.