Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek | Helyi

2012. Szeptember 15. 08:51, szombat |

Távozik a rendőrkapitány, megvonta megbízását az ORFK

Tíz rendőrkapitány, köztük az esztergomi vezetői megbízását vonta vissza szombati hatállyal az Országos Rendőr-főkapitányság pénteken. A belügyminiszter szerint a leváltások a gyengén teljesítő kapitányságokat érintik.

2012. Szeptember 14. 17:30, péntek |

Esztergomi író nevét kapja az örökségvédelmi hivatal jogutódja

Az Esztergomban született Forster Gyula nevét viseli október 31-étől a megszűnő Kulturális Örökségvédelmi Hivatal jogutódként létrehozandó Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ.

2012. Szeptember 14. 12:32, péntek |

Kihüléstől mentettek meg egy férfit a rendőrök Kertvárosban

A kihűlés veszélye fenyegette azt a 65 éves dorogi férfit, akire állampolgári bejelentést követően találtak rá csütörtök este Esztergom-kertvárosban a rendőrök. A férfi egy bokor tövében feküdt magatehetetlenül.

2012. Szeptember 14. 11:42, péntek |

Könyvként érkezik Esztergomba Munkácsy Krisztus-trilógiája

Reisinger János Munkácsy Krisztus-trilógiája című könyvének bemutatójával várja az érdeklődőket szeptember 24-én az esztergomi könyvtár. Az esemény vendége lesz a szerző, aki maga ismerteti művét.

2012. Szeptember 14. 10:40, péntek |

Kétmillió forint jár a dorogi polgármester fegyveres rablóiért

Kétmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság annak, aki megnevezi a dorogi polgármestert augusztus 26-án fegyveresen kirabló elkövetőket.

2012. Szeptember 14. 07:59, péntek |

Eladó az élményfürdő – döntött a testület

Ingatlaneladásokról egyeztek meg az esztergomi képviselők csütörtöki ülésükön, a testület az ingatlanhasznosítási koncepciójában több ingatlant, köztük az Aquasziget élményfürdőt is eladásra kínálja.

2012. Szeptember 14. 07:50, péntek |

Kezdődik az Ars Sacra fesztivál Esztergomban is

Pénteken kezdődik az Ars Sacra fesztivál, amely magában foglalja a Templomok éjszakája és a szakrális művészetek hetének rendezvényeit. A rendezvény keretében esztergomi programok is várják az érdeklődőket.

2012. Szeptember 13. 17:07, csütörtök |

Táncklubosok köszöntötték a klub 90 éves egykori vezetőjét

Kilencvenedik születésnapja alkalmából meglepte az esztergomi Művelődési Ház Társastánc Klubja a klub egykori vezetőjét, Popper Ottónét.

2012. Szeptember 13. 11:16, csütörtök |

Kamionnal ütközött az esztergomi vonatpótló-busz

Egy vonatpótló busz és egy kamion ütközött össze eddig tisztázatlan körülmények között csütörtök reggel a 10-es főút pilisszentiváni leágazásánál, a balesetben négyen megsérültek – tájékoztatták az MTI-t a hatóságok.

2012. Szeptember 13. 10:42, csütörtök |

A szőlőt és a bort ünnepli Tát

Játszóház, kézműves foglalkozások, kórus fellépések, táncbemutató, koncert, borkóstolás és bál, egyebek közt mindez várja az érdeklődőket a szeptember 22-én rendezendő táti Szüreti Mulatságon.

2012. Szeptember 13. 07:28, csütörtök |

Kesztölci szüret – egy hétig mulat a falu

Borfelismerő verseny, előadások, szüreti felvonulás, állatsimogató, gyermekszínjátszók bemutatója, batyus bál, egyebek között mindezek zárják a múlt hétvége óta tartó Kesztölci Szüreti Napokat szombaton.

2012. Szeptember 12. 17:00, szerda |

Újabb csatákra vár a Vitéz-sereg

Teljes gőzzel készülnek a tizenegyszeres magyar bajnok Esztergomi Vitézek csapatai az új szezonra, hamarosan kupameccsen, bajnokikon és nemzetközi tornán is pályára lépnek a játékosok, a legjobbak még a válogatottban is.