Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2019. Szeptember 14. 04:00, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Idén is konferenciával nyitotta a tanévet Pázmány Esztergomban

Idén is konferenciával nyitotta a tanévet Pázmány Esztergomban

Már hatodik alkalommal zajlott le szeptember 11-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara szervezésében a Térségi tanévnyitó konferencia a Iohanneum épületében Esztergomban.

Szilágyi Csaba rektori főtanácsadó köszöntötte a szép számban megjelent érdeklődő pedagógusokat, intézményvezetőket.

A szakmai előadások sorát Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke nyitotta meg, aki ismertette a 2019/20-as tanév fontosabb mérföldköveit, életbe lépő jogszabályi változásokat.

Majd a Pedagógiai Oktatási Központ által nyújtott lehetőségekről, eddig megvalósult eredményeiről hallhatott előadást a megjelentek Némethné Fülöp Teréziától, a Győri Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetőjétől.

Ezt követően a tanácskozás szekcióban Magócs Éva, igazgató asszony MIÉRT? ÖNÉRT!

Intézményértékelés a Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban címmel tartott hasznos gyakorlati tanácsokkal fűszerezett előadást a pedagógusoknak.
Az óvodai szekcióban Szent-Gály Viola, az Oktatási Hivatal munkatársa, a Kisgyermekkori nevelés támogatása kiemelt európai uniós projekt témavezetője beszélt Az új NAT tervezet óvodapedagógiai aspektusairól.

A tanévnyitó konferencia remélhetőleg nagyban hozzájárult a résztvevő pedagógusok tájékozottságához az induló tanév teendőit és nevelési gyakorlatát illetően.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 21. 15:09, csütörtök | Helyi

Megalakult a kistérségi társulás új tanácsa

Megtartotta szerdán alakuló ülését az Esztergom és Nyergesújfalu Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatala nagytermében.

2019. November 21. 12:30, csütörtök | Helyi

Újabb állást hirdet a Neuzer-gyár

Az esztergomi telephelyű Neuzer Kerékpárgyár raktárkezelési és szervezési feladatok ellátásában professzionálisan jártas munkatársat keres raktárvezető munkakörbe.

2019. November 21. 10:23, csütörtök | Helyi

Több százan társasoztak Esztergomban – Látványos VIDEÓVAL!

Több mint 700-an társasjátékoztak az idén már 11. alkalommal megrendezett Dobó-kockák társasjáték-napon a Dobó Katalin Gimnáziumban november 16-án Esztergom és térségének legnagyobb őszi családos társasjátékos eseményén.

2019. November 21. 06:41, csütörtök | Helyi

Fényes sikerekkel zárták a versenyszezont a taekwon-dosok

Fényes érmeket szereztek az Esztergomban is működő Pile Taekwon-do szakosztály tanítványai a Makón rendezett Diákolimpián a hétvégén.