Városlista
2020. november 26, csütörtök - Virág

Hírek

2020. Október 02. 04:00, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/KEMÖH

Üzent az idősügyi szervezet koronavírusból lábadozó vezetője

Üzent az idősügyi szervezet koronavírusból lábadozó vezetője

A kialakult járványügyi helyzet miatt online ülést tartott csütörtökön az Idősek Világnapján a Komárom-Esztergom Megyei Idősügyi Tanács.

A tanács egy éve jött létre, és megyében élő időskorúak érdekeinek feltárását, megfogalmazását, védelmét és érdekeik érvényesítését tűzte ki célul.

Az ülést vezető Popovics György, az Idősügyi Tanács elnöke telefonon felhívta Troják Frigyes alelnököt, az Életet az Éveknek Szövetség megyei vezetőjét, és felköszöntötte Idősek Napja alkalmából, valamint jó egészséget és erőt kívánt neki a koronavírus betegségből való mielőbbi gyógyulásához.

Troják Frigyes így válaszolt: – Úgy látszik rosszkor voltam rossz helyen, és a vírus megtalált. 10 napig voltam kórházban, most már itthon vagyok, remélem, hogy lesz belőlem valami. Az Idősek Világnapja alkalmából köszöntök minden érintettet, és arra kérek mindenkit, mint ahogy említettem is, hogy vigyázzon mindenki magára, vigyázzatok egymásra!

Ezután a nyugdíj- és nyugdíjszerű rendszerek aktuális változásáról adott tájékoztatást Beck László a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának vezetője.

Elfogadtak egy együttműködési megállapodást is, mely felzárkóztató informatikai képzések megtartását teszi lehetővé a tatabányai járásban élő idősek számára. Erre az igény elsősorban Héreg, Tarján, Várgesztes, Vértesszőlős településeken merült fel. A megyei önkormányzat a Megyei Esélyteremtő Paktum keretein belül a Majki Népfőiskolai Társaságot kérte fel, hogy a már működő informatikai képzéseket, mint jó gyakorlatot terjessze ki a tatabányai járásban élő idősekre.

A tanácstagok tájékoztatást kaptak arról is, hogy a legutóbbi, júliusi ülésen Romanek Etelka megyei közgyűlési alelnök kezdeményezésére alapított Idősbarát Önkormányzati Díj pályázati lehetőségével az érintett önkormányzatok megismerkedhettek, zajlik a kiválasztást elősegítő folyamat.Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 12:38, csütörtök | Helyi

Különleges leletek kerültek a Duna Múzeumba - FOTÓK

Hídbárcák a Mária Valéria hídról – ezek a Duna Múzeum legújabb szerzeményei.

2020. November 26. 11:49, csütörtök | Helyi

Döntött a kormány a szigorításokról

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közölte a csütörtöki online sajtótájékoztatón. Az eddigi intézkedéseket tartja fenn a kormány és jövő hétig nem lesz változás.

2020. November 26. 05:00, csütörtök | Helyi

Házhozszállítás a Döner Kebab Expreszből! 20 óráig lehet rendelni!

Nemrég nyílt meg Dorog új büféje, a Döner Kebab Expresz, ahonnan házhozszállítással is lehet rendelni!

2020. November 25. 13:42, szerda | Helyi

Saját gyártásban készíti kerekeit a Neuzer kerékpárgyár Esztergomban

A Neuzer Kerékpár Kft. kerékgyártó gépsor telepítéséhez kapott támogatást a GINOP-1.2.8-20 pályázati felhívás keretében.