Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2019. Augusztus 29. 10:49, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Virágládákon és táblán vezette le dühét a kidobott fiatal Esztergomban

Virágládákon és táblán vezette le dühét a kidobott fiatal Esztergomban

Szakított vele barátnője, majd italozás után az utcán dühöngött és rombolt. Az ügyészség vádat emelt az ügyében, várhatóan pénzbüntetést kap.

Garázdaság vétsége miatt vádat emelt az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a fiatal felnőtt férfival szemben, aki nem tudta elfogadni, hogy barátnője szakított vele, emiatt Esztergomban egy közlekedési táblát ököllel ütött, egy közeli plébánia elé kihelyezett virágládákat pedig felrúgta – fejtette ki az ügyészség.

A fiatal férfival májusban szakított a barátnője, melyet a vádlott nehezen tudott elfogadni. Május 5-én italozott, majd 21 óra és 22 óra közötti időben barátnője esztergomi otthonához ment, bemászott a kerítésen, és a ház fala mellett ülve várta meg, míg a lány haza érkezik. Amikor haza ért, édesanyjával együtt bezárkóztak a házba, a vádlott pedig kimászott az utcára és a közelben lévő közlekedési táblát ököllel ütni kezdte, valamint egy közeli plébánia elé kihelyezett beton virágosládákat addig rugdosta, míg azok feldőltek. A vádlott barátnőjének édesanyja hívta ki a rendőrséget, akik a helyszínen elfogták a fiatalt

A vádlott közterületen megvalósított, dolog elleni erőszakos cselekménye alkalmas volt megbotránkozás vagy riadalom keltésére – tette hozzá a vádhatóság.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a bűncselekményt beismerő vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 21. 15:09, csütörtök | Helyi

Megalakult a kistérségi társulás új tanácsa

Megtartotta szerdán alakuló ülését az Esztergom és Nyergesújfalu Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatala nagytermében.

2019. November 21. 12:30, csütörtök | Helyi

Újabb állást hirdet a Neuzer-gyár

Az esztergomi telephelyű Neuzer Kerékpárgyár raktárkezelési és szervezési feladatok ellátásában professzionálisan jártas munkatársat keres raktárvezető munkakörbe.

2019. November 21. 10:23, csütörtök | Helyi

Több százan társasoztak Esztergomban – Látványos VIDEÓVAL!

Több mint 700-an társasjátékoztak az idén már 11. alkalommal megrendezett Dobó-kockák társasjáték-napon a Dobó Katalin Gimnáziumban november 16-án Esztergom és térségének legnagyobb őszi családos társasjátékos eseményén.

2019. November 21. 06:41, csütörtök | Helyi

Fényes sikerekkel zárták a versenyszezont a taekwon-dosok

Fényes érmeket szereztek az Esztergomban is működő Pile Taekwon-do szakosztály tanítványai a Makón rendezett Diákolimpián a hétvégén.