Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Október 01. 10:07, hétfő | Helyi

Újabb Hídfutás-rekord, soha ennyien nem futottak

Minden évben egyre többen vesznek részt a Mária Valéria híd átadásának évfordulóján rendezett Hídfutáson. Idén a tizenkettedik megmérettetésen is új rekord született, több mint 2200 futó indult.

2012. Október 01. 08:37, hétfő | Helyi

Kocsit tört, elhajtott, felvette a kamera

Egy eddig ismeretlen női sofőrt keres a Régió Tv Esztergom, mely autójának még múlt hétfőn koccant neki az az autós, aki az eset után egyszerűen távozott a helyszínről. Pechére a koccanást térfigyelő kamera rögzítette.

2012. Szeptember 30. 11:08, vasárnap | Helyi

Keleti egyházvezető látogat Esztergomba

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes meghívására vasárnaptól csütörtökig Magyarországon tartózkodik Béchara Boutros Rai, a maroniták antiókhiai pátriárkája, aki szerdán Esztergomba érkezik.

2012. Szeptember 28. 08:00, péntek | Helyi

Párizsban debütált az új Suzuki tanulmány - videóval

Bemutatta a Suzuki S-Cross tanulmányautóját a héten zajló Párizsi Autószalonon. A koncepció a következő generációs, C szegmensbe tartozó crossover előfutára. A cég terve, hogy 2013-tól minden évben új modellt vezet be.

2012. Szeptember 28. 07:35, péntek | Helyi

Hídünnep, sportágválasztó, borlovag-avató – hétvégi programajánló

Hídünnep, borlovagok-avató, első Esztergomi Nagy Sportágválasztó, szűrővizsgálatok, Szikince Fesztivál, Kákonyi Asztrik kiállítás, mindezek a programok várják az érdeklődőket a hétvégén.

2012. Szeptember 28. 07:23, péntek | Helyi

Újra sötét lesz? Likvid hitel az 1,1 milliárdos hiányra

Esztergom likvid hitelből finanszírozná költségvetésének 1,1 milliárdos hiányát. A döntést a Kúria észrevételére való állásfoglalásként a képviselők a többséget adó Fidesz-frakcióval fogadták el csütörtöki ülésén.

2012. Szeptember 27. 17:00, csütörtök | Helyi

Nagy sportágválasztás olimpiai és világbajnokkal

Olimpiai bajnokokkal, Európa-bajnokokkal is találkozhatnak az első Esztergomi Nagy Sportágválasztó résztvevő pénteken és szombaton a rögbi pályán. A Sport Napján mindenki megtalálhatja a számára megfelelő sportágat.

2012. Szeptember 27. 10:15, csütörtök | Helyi

Borlovag-avatás a Hídünnepen

Felavatja új tagjait szombaton a Vinum Ister-Granum Regionis Borlovagrend, mely már hagyományosan a Hídünnephez kötve tartja meg felvonulással egybekötött ünnepélyes borlovag-avatóját.

2012. Szeptember 27. 08:14, csütörtök | Helyi

Vért adsz, életet mentesz - októberben is!

Októberben is többször lehet szervezetten vért adni Esztergomban és a térségben. A véradásra jelentkezők személyi igazolványukat, TAJ-kártyájukat és lakcímkártyájukat vigyék magukkal. Az önkéntesek életet menthetnek!

2012. Szeptember 27. 07:50, csütörtök | Helyi

Esztergomi olimpiai bajnokkal biciklin a Szikince fesztiválra

Ingyenes fesztivált rendez Párkánytól húsz kilométerre, a Szikince patak mentén fekvő három szlovákiai magyar falu, Garampáld, Kisgyarmat és Zalaba a művészet és a játék jegyében a hét végén.

2012. Szeptember 26. 17:00, szerda | Helyi

Éremeső, kitüntetések – taroltak judosaink

Két versenyen is részt vettek a közelmúltban a Leányvári Judo SE és az Esztergomi Judo Klub sportolói. A két egyesület közösen szerepelt Tatabányán és Tokodaltárón is jó néhány fényes érmet bezsebelve.

2012. Szeptember 26. 14:00, szerda | Helyi

Mentőhelikopter érkezett Paskai László bíborosért

Mentőhelikopterrel szállították kórházba kedden Paskai Lászlót, a bíboros ugyanis tegnap reggel rosszul lett, ám állapota már stabil.