Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

Pálferi-jelenség Esztergomban - a könyvtár vendége lesz Pál Ferenc atya
2013. Április 06. 09:00, szombat | Helyi

Pálferi-jelenség Esztergomban - a könyvtár vendége lesz Pál Ferenc atya

Pál Ferenc vagy, ahogy talán még többen ismerik Pálferi atya előadásával vár csütörtökön az esztergomi könyvtár. A rendezvényen a résztvevők megismerkedhetnek a meghívott kalandos életével és műveivel.

Könyvgyűjtésre hív az esztergomi könyvtár
2013. Március 10. 08:00, vasárnap | Helyi

Könyvgyűjtésre hív az esztergomi könyvtár

A királyhelmeci székhelyű, mintegy 50 községet ellátó Kassa Megyei Önkormányzat Kulturális Intézménye, melynek célja a magyar kultúra ápolása, megőrzése, továbbadása, magyar nyelvű könyvadományt kér.

Hitelállomány fele, teherkomp, kilométerrekord, jelmezverseny
2013. Március 04. 07:59, hétfő | Helyi

Hitelállomány fele, teherkomp, kilométerrekord, jelmezverseny

Esztergom hitelállományának 50 százalékát veszi át az állam, teherkomp létesülhet Esztergom és Párkány között, kivonult a Fidesz a testületiről, gyűjtést szervez a könyvtár, jelmezversenyt indítottunk. Hírösszefoglaló!

Kossuth-díjas énekes-zenész a könyvtárban
2013. Február 03. 08:30, vasárnap | Helyi

Kossuth-díjas énekes-zenész a könyvtárban

A Kossuth-díjas énekes-zenész, Sebő Ferenc lesz hétfőn a Könyvtári beszélgetések sorozat következő vendége a városi könyvtárban.

Te is olvasol, ugye? – országos kampány
2013. Január 24. 08:13, csütörtök | Helyi

Te is olvasol, ugye? – országos kampány

Te is olvasol, ugye? – címmel zajlik országos médiakampány az olvasás népszerűsítéséért tavasszal. A szervezők emellett pályázatra is hívják a középiskolásokat, minderre az esztergomi könyvtár is felhívja a figyelmet.

A Vak ember visszanéz a könyvtárban
2013. Január 20. 08:30, vasárnap | Helyi

A Vak ember visszanéz a könyvtárban

Melocco Péter Vak ember visszanéz című könyvének a bemutatójával készül hétfőre az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár és a Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület.

Újabb mozgalmas és izgalmas fejezetet nyit a könyvtár
2013. Január 12. 08:00, szombat | Helyi

Újabb mozgalmas és izgalmas fejezetet nyit a könyvtár

Újabb mozgalmas évet tervez a Helischer József Városi Könyvtár, amely számtalan programot szervez idén is. Egyebek között előadások, könyvtári beszélgetések, olvasáskultúra fejlesztéstő rendezvények színesítik az évadot.

Közösségi központ lesz a dorogi könyvtár
2013. Január 08. 07:44, kedd | Helyi

Közösségi központ lesz a dorogi könyvtár

Dorog közösségi központjává alakítja a város a könyvtárát, csaknem 300 millió forintos beruházással, amelyhez 200 millió forintos pályázati támogatást nyert az önkormányzat.

2012. December 12. 08:50, szerda | Helyi

Így írt (alá) Móricz Zsigmond - tárlatajánló

Még december végéig látogatható a közel negyven híres magyar író, költő dedikált könyveiből nyílt irodalomtörténeti kiállítás az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban.

2012. December 09. 08:21, vasárnap | Helyi

Karácsonyváró és az utolsó idei Könyvtári beszélgetés

Hétfőn karácsonyváró programmal vár az esztergomi könyvtár, mely kedden az év utolsó Könyvtári beszélgetések programját tartja. Utóbbi vendége ezúttal a vegyészmérnök, író és közéleti szereplő Csáky Pál lesz.

2012. November 23. 11:00, péntek | Helyi

Könyvtári beszélgetés kertészetről, életvitelről

Rendhagyó témában zajlik majd le december 3-án az esztergomi Helischer József Városi Könyvár következő Könyvtári beszélgetések programja, Bozsik József lesz ugyanis a vendég, aki kertészetről és életvitelről beszél.

2012. November 08. 07:15, csütörtök | Helyi

Könyvtári beszélgetés Monspart Saroltával

Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, az Országos Egészségfejlesztési Intézet munkatársa, a Nemzeti Szabadidősport Szövetség elnöke lesz a vendége az esztergomi könyvtár Könyvtári beszélgetések című sorozatának hétfőn.