Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek | Helyi

2012. November 10. 09:00, szombat |

Közmeghallgatás a járási hivatalokról és Esztergomról

Közmeghallgatást tart november 12-én a Városházán az önkormányzat képviselő-testülete. Az eseményen szó lesz egyebek közt a járási hivatalok működéséről és az esztergomiak is felvethetik kérdéseiket, észrevételeiket.

2012. November 10. 08:35, szombat |

Rendőrtoborzás - pályaválasztási kiállítás

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság idén is részt vesz a megyei pályaválasztási kiállításon, melynek november 16-án és 17-én a tatai edzőtábor ad otthont. Az érdeklődők így a rendőri munka rejtelmeibe is betekinthetnek.

2012. November 09. 13:13, péntek |

A Dunakanyar turizmusának erősítéséért

A Dunakanyar turizmusának erősítéséért szervezett workshopot a Magyar Turizmus Zrt. a héten Esztergomban, a Prímás Pincében. A találkozón a térség turisztikai szervezetei és szolgáltató szorosabb együttműködésre léptek.

2012. November 09. 08:49, péntek |

Rendőröket akart megvesztegetni egy esztergomi autós

Vesztegetés miatt jelentettek fel az esztergomi járőrök egy 24 éves helybéli férfit csütörtök későn este. 20 ezer forintot adott volna az egyenruhásoknak, ha eltekintenek az által elkövetett szabálysértéstől.

2012. November 09. 08:31, péntek |

Őzek, szarvasok az utakon

Az őszi-téli időszakban gyakoribbá válhatnak a vadelütések, mivel az állatok a testük megváltozott tápanyagigényét egyre kijjebb eső területeken, sokszor lakott területek közelében, az utak mentén igyekeznek fedezni.

2012. November 09. 08:17, péntek |

Fővárosi trükkös csaló esztergomi szálakkal

Otthon végezhető munkát ajánlott újsághirdetéseken keresztül egy 55 éves munkanélküli férfi. Az állás betöltéséhez csupán egy kisebb összeget kellett befizetniük az érdeklődőknek. Ezután azonban a hirdető köddé vált.

2012. November 09. 08:14, péntek |

Dömösön a kormányhivatal alakít járási hivatalt

Dömösön kormányhivatali határozatot kell hozni a járási hivatal kialakításához, mert a polgármester felfüggesztése miatt a település képviselő-testületében nincs a megállapodás aláírására jogosult személy.

2012. November 08. 08:25, csütörtök |

Karbantartás és új szolgáltatás az élményfürdőben

November 5 és december 4 között műszaki karbantartás miatt zárva az Aquasziget Esztergom Wellness és Gyógyászati Központ, Élményfürdő részlege. A wellnes világ továbbra is nyitva, sőt új szolgáltatással várja vendégeit.

2012. November 08. 08:03, csütörtök |

Helytörténet története a levéltárban

A helytörténetírás és a helytörténet-oktatás kulisszatitkai címmel tart előadásokat majd kerekasztal-beszélgetést pénteken a Magyar Nemzeti Levéltár Komárom-Esztergom Megyei Levéltára.

2012. November 08. 08:01, csütörtök |

Egyenlő bánásmód mindenkit megillet

Az egyenlő bánásmód mindenkit megillet, ha azonban valakit hátrányos megkülönböztetés ér, akkor van megoldás Esztergomban is, az Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélszolgálatán.

2012. November 08. 07:31, csütörtök |

Kezdősípszót kaptak a sportcsarnok focitornái

Elkezdődik a Pézsa Tibor Sportcsarnokban focikupáinak idénye, mely a IV. Kertész Kálmán tornával rajtol pénteken. A kupák mellett javában zajlik a középiskolások bajnoksága is, melyet a Dobó gimnázium tanulói vezetnek.

2012. November 08. 07:29, csütörtök |

Készüljünk, hamarosan itt az influenza szezonja

Hamarosan kezdődik az influenza szezon, melyre nem árt felkészülni. A tudnivalókra valamint a védekezésre, így a védőoltás beadatására is sajtóközleményben hívja fel a figyelmet a Dorogi, Esztergomi Kistérségi Népegészségügyi Intéz